Turčianski ochutnávači: Na obede v Českej hospode

Správy hlavné, Správy z regiónu, Turčianski ochutnávači, Všetky správy

Martinská reštaurácia Česká hospoda myslí aj na tých, ktorým sa nie vždy chce alebo dá uvariť si obed cez víkend. Preto sme sa vybrali ochutnať jej víkendové menu v jednu slnečnú septembrovú sobotu.

 

Česká hospoda sa môže hrdiť svojou mimoriadne dobrou polohou v rámci mesta – nachádza sa v centre, no stále nie v tom najviac frekventovanom. Túto reštauráciu teda netreba dlho hľadať, ale zároveň je na mieste, kde vám spoza okna nenakúkajú okoloidúci do tanierov. My sme stihli ešte ten čas, kedy mala reštaurácia rozloženú terasu, hoci len napolovicu, vzhľadom na koniec septembra. Mohli sme sa teda pohodlne zabaliť do pripravenej deky a vychutnať si obed. A nakoľko bola sobota, prešlo okolo nás nanajvýš pár svadobčanov, čiže nijaký ruch pracovného dňa sa nekonal.

Turčianski ochutnávači: Na obede v Českej hospode

Rovnako pozitívne ako prostredie na nás pôsobila aj obsluha – príjemná čašníčka, ktorá nás síce ušetrila hollywoodskeho úsmevu číslo 14, no rozhodne nešetrila kvalitným servisom a slušnosťou. Do piatich minút od nášho príchodu na poloprázdnu terasu sme sa mohli pustiť do chutnej a horúcej polievky – francúzskej s mušličkami. Chuť polievky nijako nenaštrbil ani mierne odbitý tanier. Z hlavného jedla sme sa rozhodli pre oba varianty (narozdiel od týždenného menu, to víkendové ponúka na výber z dvoch jedál). V ponuke bolo kuracie soté s pórom a šampiňónmi, ako príloha tlačené zemiaky s viedenskou cibuľou. A pripraviť chutnú francúzsku polievku a viedenskú cibuľu veru vedia aj v Českej hospode. V prípade druhého jedla z menu už nebolo treba toľko cestovať. Bol to bravčový steak na horčicovej omáčke s dusenou ryžou.

Turčianski ochutnávači: Na obede v Českej hospode

Cena víkendového menu je tu mierne navýšená oproti pracovným dňom, ale z nášho pohľadu je adekvátna k chuti jedla a veľkosti porcie. Poňali sme to aj ako malú prirážku za víkendový pokoj v porovnaní s hektikou a ruchom, ktorý tu často panuje cez týždeň, v obednom čase. Atmosféru pokojnej jesennej soboty dotvárali svetové evergreeny, hoci pripravení sme boli aj na české a slovenské hity, na ktoré sme tu zvyknutí. Malým, ale neškodným tŕňom pre chuťové bunky bola snáď len kombinácia zemiakov a kuracieho soté. Viac by sa sem možno hodila ryža, no nešlo tu o nič, čo by kazilo dojem z jedla. Toto spojenie však pôsobilo mierne nezvyčajne, asi ako vyprážaný rezeň s knedľou. Keď však u nás zase raz nastane lenivá sobota, určite zamierime do Českej hospody. A tentoraz si dáme za dobrým obedom aj tankové pivo.

Turčianski ochutnávači: Na obede v Českej hospode

Aké skúsenosti máte s touto reštauráciou vy? Zdieľajte svoj názor v komentároch pod článkom.

HODNOTENIE: 8/10

UPOZORNENIE: Fotografie použité v článku sú autentické, fotené mobilom, bez podporného svetla a ďalších fotografických doplnkov. Znížená kvalita fotografií neznamená zníženú kvalitu jedál.

ZDROJ: Turčania.sk

Komentáre